SV - Voorstelling 'Fonds Aurore Ruyffelaere'

lundi 22 novembre 2021

Het Fonds Aurore Ruyffelaere - beheerd door de Koning Boudewijnstichting - ging in mei 2016 van start en werd opgericht door de ouders van Aurore, Pierre Ruyffelaere en Claire Tillekaerts en zus Camille Berquin . Het Fonds wordt aangestuurd door een bestuurscomité met als voorzitter Isabelle Janssens, voormalig directeur van het Erasmusatheneum Deinze waar Aurore les gaf en huidig directeur van het Kon. Atheneum Voskenslaan in Gent. 

 

Tijdens onze vergadering van 22 november hadden we de eer en het genoegen Camille Berquin en Isabelle Janssens te mogen verwelkomen die ons een mooie presentatie (zie PPT in bijlage) gaven over het ontstaan, de doelstellingen en de indrukwekkende en broodnodige realisaties van het Fonds. 

 

Aurore Ruyffelaere kwam op 27 juli 2013 op brutale wijze om het leven, toen zij het slachtoffer werd van een roofmoord.  Als leerkracht geschiedenis aan het Erasmus Atheneum in Deinze was zij zeer bewust en actief bezig met herinneringseducatie . De bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie en de bevordering van de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid, waren haar idealen. Het fonds Aurore Ruyffelaere poogt deze idealen verder te zetten. Meer info hierover op de website van het Fonds: https://www.auroreruyffelaere.be/nl/Ontstaan-en-doelstellingen 


Tijdens dezelfde vergadering mochten we ook twee gasten verwelkomen: enerzijds onze verloren zoon Serge en anderzijds Dr. Afonso Goncalves van RC San Tirso in Portugal  die zijn kleinzoon kwam bezoeken die op Erasmus is in Gent!


Dankzij de wonderen van internet (merci Guido!), kon ook Cathérine Beele , via zoom, deze mooie vergadering  - tijdens dewelke we bij momenten toch wel heel stil werden - bijwonen!


Images supplémentaires


Documents joints