​​​​​​​​​​​​​​De Gentse Rotary clubs en vzw VOG zitten niet stil tijdens deze Coronacrisis

Thursday, April 30, 2020

 

  • Onze voorzitter Henri de Hemptinne stelde een loods en twee bestelwagens ter beschikking voor het verdelen van voedsel geleverd door bedrijven , Guy Steyaert (RC Gent Noord) hielp bij de verdeling hiervan, de raad van bestuur van vzw VOG besliste 22.900 euro  te besteden aan maaltijdbonnen, pampers en voedselpakketten wat maakt dat het budget van 2020 bijna is overschreden.
  • Daarom beslisten alle Gentse clubs samen een uitzonderlijk Post-corona Noodfonds voor vzw VOG (Voedselondersteuning Gent) op te richten. vzw VOG kan de noden van de sociale restaurants en van alle Gentse KRAS-diensten perfect opvolgen. Momenteel is het verzameld bedrag 16.000 + bijdrage van het district via aanvraag District Grant door Gent-Zuid.
  • OBSG vzw  (Ontmoeting Buitenlandse Studenten in Gent) is een vereniging die opgericht werd door een lid van RC Gent. Veel studenten uit het Zuiden komen naar ons land met geen of een kleine studiebeurs. Ze voorzien in hun levensonderhoud met een inkomen uit een studentenjob. Door de COVID-19 crisis zijn ze die levensnoodzakelijke job kwijt. Daarom heeft deze groep nu dringend hulp nodig. Bovenop hun financiële zorgen komt de emotionele belasting door de terechte zorgen die ze zich maken om hun familie en vrienden in hun thuisland. Samen met de UGent en UZ Gent heeft OBSG dan ook actie ondernomen om deze kwetsbare studenten extra hulp te bieden. Rotary club Gent steunt deze actie samen met nog enkele andere clubs.

 

In bijlage een overzicht van alle acties van de clubs van groep 3A van district D1620!

 

Extra afbeeldingen

Documenten in bijlage