SV met Karl van den Broeck

Montag, 27. September 2021

De SV van maandag 27 september was er weer één om U tegen te zeggen. Dit was ook het besluit van onze voorzitter Didier die zich een ‘verheugde voorzitter’ noemde!

De eerste tussenkomst was die van Alexandre Gandon, past-president van Rotaract club Cannes, die momenteel wandelt van Lille naar Amsterdam tvv de NGO ‘Aviation sans frontières’ die luchtdopen organiseert voor mensen met een beperking . Wie hem wil steunen kan dit doen op deze pagina : https://ibiy.net/AlexandreGandon

Daarna was het de beurt aan onze vrienden van de ‘Wijnse Feesten’ – onze past-president Henri, Luc Vervaet van RC Gent-Zuid en Maxim Tylleman van Rotaract Prinsenhof, om ons de laatste nieuwsjes over de editie van 9 en 10 oktober door te spelen! Be there  en kom met minstens vijf vrienden niet-Rotariërs!!

Na een heel lekkere schotel ‘varkenswangetjes met frietjes en witloofsalade met mayonnaise’ was het de beurt aan Luc Rombout (RC Gent Zuid), coördinator van de Disaster Relief and Crisis Management (DRCM)-cel van Rotary België , om een stand van zaken op te maken van de acties van Rotary naar aanleiding van de overstromingen in Wallonië ondernomen heeft… met als besluit : ‘We need you!’ Hulp zal nog zeker gedurende een jaar nodig zijn!

De avond werd afgesloten met de voordracht van Karl van den Broeck, hoofredacteur van de nieuwssite Apache.be  ( https://www.apache.be/overons ) over het verhaal van dokter Peeters uit Turnhout, die de echte uitvinder is van de contraceptiepil! Een boeiend verhaal dat tot stand kwam dankzij de schoonvader van Karl! 


Weitere Bilder